Bruschetta gerookte zalm

Benodigdheden
Oven
Staafmixer

Bereidingstijd: 20 minuten
(+ 8 minuten oventijd)
12 stuks


Ingrediënten
1 stokbrood (afgebakken)
4 el olijfolie
1 rijpe avocado
1 tl citroensap
1 el yoghurt
1 el crème fraîche
4 eieren
200 gr gerookte zalm
Peper en zout
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Maak een mengsel van de olijfolie, peper en zout.
3. Snijd het stokbrood in schuine plakken en leg deze op een ovenrooster zonder bakpapier.
4. Smeer één kant in met de olijfolie en plaats 8 minuten in de oven.
5. Haal het vruchtvlees uit de avocado en besprenkel met het citroensap. Breng op smaak met peper en zout.
6. Doe de avocado, yoghurt en crème fraîche in een kom en pureer met een staafmixer tot een glad geheel. Breng eventueel op smaak met wat extra citroensap.
7. Kook de eieren hard in 8 minuten. Spoel ze vervolgens af met koud water en snijd in dunne plakjes.
8. Wanneer de plakken stokbrood afgekoeld zijn, strijk je met een teen knoflook over de plakken heen.
9. Verdeel de avocado-crème over de plakken stokbrood
10. Beleg elke plak met gerookte zalm en 2 plakjes gekookt ei
11. Maak de bruschetta eventueel af met wat fijngesneden rucola of rode ui.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.