Benodigdheden | |
---|---|
Oven |
Bereidingstijd: 15 minuten
(+ 25-30 minuten oventijd)
12 stuks
Ingrediënten | |
---|---|
1 stokbrood (afgebakken) | |
4 el olijfolie | |
150 gr ricotta | |
1 el citroensap | |
1 teen knoflook | |
200 gr gerookte zalm | |
50 gr kappertjes | |
12 stuks zontomaat | |
Peper en zout |
Bereidingswijze | |
---|---|
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. | |
2. Maak een mengsel van de olijfolie, peper en zout. | |
3. Snijd het stokbrood in schuine plakken en leg deze op een ovenrooster zonder bakpapier. | |
4. Smeer één kant in met de olijfolie en plaats 8 minuten in de oven. | |
5. Meng de ricotta met de citroensap. Breng op smaak met peper en zout. | |
6. Wanneer de plakken stokbrood afgekoeld zijn, strijk je met een teen knoflook over de plakken heen. | |
7. Besmeer de stokbroodjes met de ricotta. Verdeel vervolgens de gerookte zalm en de kappertjes over de broodjes. Maak af met de zontomaat. |
Reactie plaatsen
Reacties