Witte glühwein

Benodigdheden
Kookpan

Bereidingstijd 10 minuten
(+ 30 minuten kooktijd)
0,75 liter


Ingrediënten
1 sinaasappel
1/4 citroen
1,5 cm gember
0,75 ltr zoete witte wijn
1 kaneelstokje
1 suk steranijs
5 stuks kruidnagel
1 tl vanille-aroma
Bereidingswijze
1. Snijd de sinaasappel, citroen en gember in schijfjes.
2. Zet de kookpan op het vuur. Voeg de witte wijn toe. Vervolgens voeg je het fruit, de kruiden en de vanille-aroma toe.
3. Laat dit een halfuur op het vuur staan. Zorg ervoor dat de temperatuur niet boven de 70 graden komt, want het mag niet koken.
💡 TIP! Laat de glühwein afkoelen en voeg wat ijsblokjes toe. Ook erg lekker als koud drankje.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.