
Benodigdheden | |
---|---|
Kookpan |
Bereidingstijd 10 minuten
(+ 30 minuten kooktijd)
0,75 liter
Ingrediënten | |
---|---|
1 sinaasappel | |
1/4 citroen | |
1,5 cm gember | |
0,75 ltr zoete witte wijn | |
1 kaneelstokje | |
1 suk steranijs | |
5 stuks kruidnagel | |
1 tl vanille-aroma |
Bereidingswijze | |
---|---|
1. Snijd de sinaasappel, citroen en gember in schijfjes. | |
2. Zet de kookpan op het vuur. Voeg de witte wijn toe. Vervolgens voeg je het fruit, de kruiden en de vanille-aroma toe. | |
3. Laat dit een halfuur op het vuur staan. Zorg ervoor dat de temperatuur niet boven de 70 graden komt, want het mag niet koken. | |
💡 TIP! Laat de glühwein afkoelen en voeg wat ijsblokjes toe. Ook erg lekker als koud drankje. |
Reactie plaatsen
Reacties