Uienringen in bierbeslag

Benodigdheden
Frituurpan

Bereidingstijd: 20 minuten
(+ 60 minuten wachttijd)
15 stuks


Ingrediƫnten
30 gr roomboter
200 gr tarwebloem
1 ei
150 ml bier naar keuze
2 grote witte uien
Peper en zout
Bereidingswijze
1. Smelt de boter in een steelpan.
2. Zeef de bloem boven een grote kom en zet een kwart hiervan apart.
3. Klop in een andere kom de eidooier. Meng dit vervolgens het bier en de gesmolten boter. Voeg de gezeefde bloem toe en meng het geheel goed. Laat het beslag 60 minuten rusten.
4. Verwarm de frituurpan tot 180 graden.
5. Snijd de uien in grote ringen.
6. Klop de eiwitten stijf en schep deze door het beslag.
7. Haal alle uienringen door het achtergehouden bloem en doop ze vervolgens in het beslag.
8. Frituur de uienringen 3-4 minuten.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.