OOSTERSE GEFLAMBEERDE ZALM


Wat heb je nodig?
3 el sojasaus
4 el rijstazijn
1 el limoensap
0,5 cm verse gember
200 gr verse zalm
20 gr verse bieslook
Kewpie mayonaise naar smaak
Bereidingswijze
1. Rasp de gember. Meng met de sojasaus, rijstazijn en limoensap. Zet de marinade opzij.
2. Snijd de zalm in dunne plakken en de bieslook fijn.
3. Verdeel de zalm over een bord. Schenk hier vervolgens de marinade overheen. Brand af met een gasbrander, zodat de zalm kort gaart.
4. Maak af met de verse bieslook en Kewpie mayonaise naar smaak.

Proost bij dit gerecht met de Viognier 2023 van Familie Guilhem. Een frisse en bloemige wite wijn met t onen van citroen, perzik, abrikoos en karwijzaad. Hierdoor past de wijn perfect bij een visgerecht, zoals deze geflambeerde zalm.

*samenwerking met Pays d'Oc

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.