Bruschetta tomaat-olijf

Benodigdheden
Oven
Ovenschaal

Bereidingstijd: 15 minuten
(+ 25-30 minuten oventijd)

12 stuks


Ingrediënten
1 stokbrood (afgebakken)
4 el olijfolie
500 gr cherrytomaat
1 el olijfolie
1 tl Italiaanse kruiden
1 teen knoflook
150 gr ricotta
4 el groene pesto
12 olijven
Peper en zout
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Maak een mengsel van de olijfolie, peper en zout.
3. Snijd het stokbrood in schuine plakken en leg deze op een ovenrooster zonder bakpapier.
4. Smeer één kant in met de olijfolie en plaats 8 minuten in de oven.
5. Doe de cherrytomaatjes in een ovenschaal. Besprenkel met de olijfolie en Italiaanse kruiden. Breng op smaak met peper en zout. Zet de ovenschaal 15-20 minuten in de oven.
6. Wanneer de plakken stokbrood afgekoeld zijn, strijk je met een teen knoflook over de plakken heen.
7. Besmeer de stokbroodjes met de ricotta en pesto. Verdeel vervolgens de gepofte tomaatjes erover. Maak af met de dungesneden olijven.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.