Benodigdheden | |
---|---|
Oven | |
Braadpan | |
Mixer | |
Frituurpan |
Bereidingstijd: 30 minuten
(+ 60 minuten oventijd)
20 stuks
Ingrediënten | |
---|---|
350 gr kippendij | |
1 ui | |
2 tenen knoflook | |
1/2 rode paprika | |
1/2 rode peper | |
5 el ketchup | |
5 el BBQ-saus | |
1 ei | |
10 loempiavellen | |
Peper en zout |
Bereidingswijze | |
---|---|
1. Verwarm de oven voor op 160 graden. | |
2. Breng de kippendij op smaak met peper en zout. | |
3. Snipper de ui en snijd de knoflook, rode peper en paprika fijn. | |
4. Braad de kip aan in boter op middelhoog vuur in een braadpan, totdat deze goudbruin van kleur is. De kip hoeft nog niet gaar te zijn. | |
5. Voeg de gesneden groenten toe en bak deze kort mee. | |
6. Maak een saus van de ketchup en de BBQ-saus door deze met elkaar te mengen. Voeg de saus vervolgens toe aan de kip. | |
7. Zet het vuur uit. Doe de deksel op de braadpan en zet deze 60 minuten in de oven. | |
8. Haal de braadpan uit de oven en pluk de kip uit elkaar. Tip: gebruik hiervoor een mixer. | |
9. Klop het ei los. | |
10. Leg 2 loempiavellen op elkaar en snijd deze vervolgens in vieren. Leg in één van de hoeken een eetlepel pulled chicken. | |
11. Vouw de hoek waarin de pulled chicken ligt in een punt naar binnen. Vervolgens vouw je de linker- en rechterpunt naar binnen. De laatste punt smeer je in met ei. Rol vervolgens de loempia op. | |
12. Frituur de loempia's 3-4 minuten op 180 graden. | |
💡 TIP! Maak je niet alle loempia’s tegelijk op? Bewaar ze dan in de vriezer tot de volgende borrel. |
Reactie plaatsen
Reacties