Loempia pulled chicken

Benodigdheden
Oven
Braadpan
Mixer
Frituurpan

Bereidingstijd: 30 minuten
(+ 60 minuten oventijd)

20 stuks


Ingrediënten
350 gr kippendij
1 ui
2 tenen knoflook
1/2 rode paprika
1/2 rode peper
5 el ketchup
5 el BBQ-saus
1 ei
10 loempiavellen
Peper en zout
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
2. Breng de kippendij op smaak met peper en zout.
3. Snipper de ui en snijd de knoflook, rode peper en paprika fijn.
4. Braad de kip aan in boter op middelhoog vuur in een braadpan, totdat deze goudbruin van kleur is. De kip hoeft nog niet gaar te zijn.
5. Voeg de gesneden groenten toe en bak deze kort mee.
6. Maak een saus van de ketchup en de BBQ-saus door deze met elkaar te mengen. Voeg de saus vervolgens toe aan de kip.
7. Zet het vuur uit. Doe de deksel op de braadpan en zet deze 60 minuten in de oven.
8. Haal de braadpan uit de oven en pluk de kip uit elkaar. Tip: gebruik hiervoor een mixer.
9. Klop het ei los.
10. Leg 2 loempiavellen op elkaar en snijd deze vervolgens in vieren. Leg in één van de hoeken een eetlepel pulled chicken.
11. Vouw de hoek waarin de pulled chicken ligt in een punt naar binnen. Vervolgens vouw je de linker- en rechterpunt naar binnen. De laatste punt smeer je in met ei. Rol vervolgens de loempia op.
12. Frituur de loempia's 3-4 minuten op 180 graden.
💡 TIP! Maak je niet alle loempia’s tegelijk op? Bewaar ze dan in de vriezer tot de volgende borrel.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.