Benodigdheden | |
---|---|
Frituurpan |
Bereidingstijd: 30 minuten
24 stuks
Ingrediënten | |
---|---|
35 gr walnoten | |
1/2 tl tijm | |
1/2 tl rozemarijn | |
1 ei | |
12 loempiavellen | |
200 gr brie | |
Honing | |
Sesamzaadjes |
Bereidingswijze | |
---|---|
1. Hak de walnoten fijn. Meng deze vervolgens met de tijm en rozemarijn. | |
2. Klop het ei los. | |
3. Leg 2 loempiavellen op elkaar en snijd vervolgens in vieren. Leg in één van de hoeken een stukje brie en een eetlepel walnoten. Doe er vervolgens een druppel honing overheen. | |
4. Vouw de hoek waarin de brie ligt in een punt naar binnen. Vervolgens vouw je de linker- en rechterpunt naar binnen. De laatste punt smeer je in met ei. Vervolgens rol je de loempia op. | |
5. Smeer wat ei op de platte kant van de loempia en strooi er wat sesamzaadjes overheen. | |
6. Frituur de loempia's 3-4 minuten op 180 graden. | |
💡 TIP! Maak je niet alle loempia’s tegelijk op? Bewaar ze dan in de vriezer tot de volgende borrel. |
Reactie plaatsen
Reacties