Zalmrolletjes

Benodigdheden
Oven
Koekenpan
Bakpapier

Bereidingstijd: 30 minuten
(+ 20 minuten oventijd)

40 stuks


Ingrediënten
1 ui
1 teen knoflook
400 gr spinazie
1 ei
10 plakken bladerdeeg
200 gr crème fraîche
200 gr gerookte zalm
1 el dille
Peper en zout
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
3. Fruit de ui en knoflook in een koekenpan. Voeg de spinazie toe en laat deze slinken. Breng op smaak met peper en zout.
4. Klop het ei los.
5. Smeer het bladerdeeg in met de crème fraîche. Zorg ervoor dat één rand niet belegd wordt. Vervolgens verdeel je de spinazie en de gerookte zalm erover. Strooi er als laatste wat dille overheen.
6. Rol het bladerdeeg op. Smeer de rand die niet belegd is in met het losgeklopte ei.
7. Leg de opgerolde zalmrolletjes 5 minuten in de vriezer. Vervolgens snijd je ze in 5 gelijke plakken en leg je ze op een bakplaat met bakpapier.
8. Smeer het bladerdeeg in met ei.
9. Bak de zalmrolletjes 20 minuten in de oven totdat ze goudbruin zijn.
💡 TIP! Vries de zalmrolletjes in, zodat je ze bij de volgende borrel alleen hoeft op te warmen in de oven.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.