Pittige gehaktballetjes in tomatensaus

Benodigdheden
Koekenpan

Bereidingstijd: 20 minuten
15 stuks


Ingrediƫnten
1 ui
2 tenen knoflook
500 gr half-om-half gehakt
1 ei
2 el paneermeel
1 el bakboter
330 ml tomato frito
1,5 el sambal
Peper en zout
Bereidingswijze
1. Snijd de ui en knoflook fijn.
2. Meng het gehakt met de ui en knoflook. Voeg vervolgens het ei, paneermeel een halve eetlepel sambal hieraan toe. Kruid met peper en zout. Meng het geheel goed.
3. Draai gehaktballetjes van het mengsel.
4. Verwarm de bakboter in de koekenpan. Voeg vervolgens de gehaktballetjes toe en bak goudbruin.
5. Maak ondertussen de tomatensaus door de tomato frito en sambal met elkaar te mengen. Breng op smaak met peper en zout.
6. Wanneer de gehaktballetjes bijna gaar zijn, voeg je de tomatensaus toe. Laat de balletjes even pruttelen in de saus, totdat deze warm is.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.