Benodigdheden | |
---|---|
Koekenpan | |
Kookpan | |
Frituurpan |
Bereidingstijd: 45 minuten
20 stuks
Ingrediënten | |
---|---|
1/2 sjalot | |
1 teen knoflook | |
50 gr mozzarella | |
40 gr gedroogde tomaat | |
10 gr verse basilicum | |
1 el olijfolie | |
125 gr risotto rijst | |
35 gr tomatenpuree | |
60 ml witte wijn | |
500 ml bouillon | |
60 ml kookroom | |
50 gr parmezaanse kaas | |
200 gr bloem | |
3 eieren | |
150 gr paneermeel | |
50 gr panko | |
Peper en zout |
Bereidingswijze | |
---|---|
1. Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn. Snijd ook de mozzarella, zongedroogde tomaat en basilicum fijn. | |
2. Doe 1 el olie in de pan. Fruit hierin de sjalot en de knoflook fijn. Voeg vervolgens de rijst en tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee. | |
3. Voeg de wijn toe en laat deze intrekken. | |
4. Zet een kookpan met de bouillon op. Voeg nu steeds een beetje bouillon bij de rijst. Wanneer de bouillon is ingekookt, proef je of de rijst gaar is. Is dit niet het geval, voeg dan water toe. Blijf roeren totdat de rijst gaar is. | |
5. Voeg nu de mozzarella, zongedroogde tomaat, kookroom, parmezaanse kaas en basilicum toe. Meng het geheel goed door. Breng op smaak met peper en zout. | |
6. Laat de rijst volledig afkoelen. | |
7. Pak 3 schaaltjes. Vul één schaaltje met bloem en één schaaltje met 3 losgeklopte eieren. Meng in het laatste schaalte de paneermeel en panko met elkaar. | |
8. Maak 25 gelijke balletjes van de risotto. Doe deze vervolgens één voor één in de bloem, vervolgens in het ei en daarna in de panko. Herhaal dit 25 keer. | |
9. Frituur de bitterballen in 4-5 minuten op 180 graden. |
Reactie plaatsen
Reacties