Risotto bitterballen truffel

Benodigdheden
Koekenpan
Kookpan
Frituurpan

Bereidingstijd: 45 minuten
20 stuks


Ingrediënten
1/2 sjalot
1 teen knoflook
50 gr mozzarella
10 gr verse basilicum
1 el olijfolie
125 gr risotto rijst
60 ml witte wijn
500 ml bouillon
60 ml kookroom
50 gr parmezaanse kaas
5 el truffeltapenade
200 gr bloem
3 eieren
150 gr paneermeel
50 gr panko
Peper en zout
Bereidingswijze
1. Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn. Snijd ook de mozzarella en basilicum fijn.
2. Doe 1 el olie in de pan. Fruit hierin de sjalot en de knoflook fijn. Voeg vervolgens de rijst en bak 1 minuut mee.
3. Voeg de wijn toe en laat deze intrekken.
4. Zet een kookpan met de bouillon op. Voeg nu steeds een beetje bouillon bij de rijst. Wanneer de bouillon is ingekookt, proef je of de rijst gaar is. Is dit niet het geval, voeg dan water toe. Blijf roeren totdat de rijst gaar is.
5. Voeg nu de mozzarella, kookroom, parmezaanse kaas, truffeltapenade en basilicum toe. Meng het geheel goed door. Breng op smaak met peper en zout.
6. Laat de rijst volledig afkoelen.
7. Pak 3 schaaltjes. Vul één schaaltje met bloem en één schaaltje met 3 losgeklopte eieren. Meng in het laatste schaalte de paneermeel en panko met elkaar.
8. Maak 25 gelijke balletjes van de risotto. Doe deze vervolgens één voor één in de bloem, vervolgens in het ei en daarna in de panko. Herhaal dit 25 keer.
9. Frituur de bitterballen in 4-5 minuten op 180 graden.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.