Loaded sweet potato fries sriracha

Benodigdheden
Frituurpan
Oven
Ovenschaal

Bereidingstijd: 20 minuten
(+ 10 minuten frituren)
1 schaal


Ingrediƫnten
250 gr cherrytomaat
1 el olijfolie
1 tl Italiaanse kruiden
2 stuks zoete aardappel
2 el mayonaise
1 tl sriracha
5 mozzarellabolletjes
1 stengel bosui
Peper en zout
Bereidingswijze
1. Verwarm de frituurpan voor op 150 graden.
2. Doe de cherrytomaat in een ovenschaal. Besprenkel met de olijfolie en Italiaanse kruiden. Pof de tomaatjes 15 minuten in de oven.
3. Schil de zoete aardappel en snijd in dunne repen. Dep de zoete aardappel droog. Frituur de zoete aardappel 4 minuten. Haal nu de friet eruit en zet de frituurpan op 180 graden. Frituur vervolgens de zoete aardappel nogmaals 5 minuten, zodat ze lekker knapperig zijn.
4. Meng de mayonaise met de sriracha tot een glad geheel.
5. Halveer de mozzarellabolletjes en snijd de stengel bosui in kleine ringen.
6. Verdeel de zoete aardappel over een schaal. Leg hier vervolgens de gepofte tomaat, mozarellabolletjes en bosui over. Maak af met de sriracha-mayonaise en met peper en zout.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.