Kokos-chocolademakronen

Benodigdheden
Oven
Beslagkom
Steelpan
Bakpapier

Bereidingstijd: 10 minuten
(+ 20 minuten oventijd)
16 stuks


Ingrediënten
4 eieren
200 gr suiker
200 gr kokosrasp
100 gr melkchocolade
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
2. Splits de eieren. Doe het eiwit in een beslagkom.
3. Meng de suiker en kokosrasp met het eiwit.
4. Giet het mengsel in een steelpan. Verwarm het mengsel 2-3 minuten. Let op: het mengsel mag niet verkleuren.
5. Maak van het mengsel gelijke balletjes ter grootte van een eetlepel. Verdeel deze over het bakpapier.
6. Zet 20 minuten in de oven.
7. Smelt de chocolade au bain-marie.
8. Wanneer de kokosmakronen afgekoeld zijn, verdeel je de chocolade er overheen.
💡 TIP! Doe de gesmolten chocolade in een boterhamzakje. Knip vervolgens een klein puntje van het zakje af. Zo kun je mooie lijnen chocolade over de koksmakronen heen trekken.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.