![](https://primary.jwwb.nl/public/i/u/d/temp-ydakpfkbfszhgcernllu/c3v5mj/P1000267-3.jpeg?enable-io=true&enable=upscale&crop=1919%2C1280%2Cx1%2Cy0%2Csafe&width=655&height=437)
Benodigdheden | |
---|---|
Oven | |
Beslagkom | |
Steelpan | |
Bakpapier |
Bereidingstijd: 10 minuten
(+ 20 minuten oventijd)
16 stuks
Ingrediënten | |
---|---|
4 eieren | |
200 gr suiker | |
200 gr kokosrasp | |
100 gr melkchocolade |
Bereidingswijze | |
---|---|
1. Verwarm de oven voor op 175 graden. | |
2. Splits de eieren. Doe het eiwit in een beslagkom. | |
3. Meng de suiker en kokosrasp met het eiwit. | |
4. Giet het mengsel in een steelpan. Verwarm het mengsel 2-3 minuten. Let op: het mengsel mag niet verkleuren. | |
5. Maak van het mengsel gelijke balletjes ter grootte van een eetlepel. Verdeel deze over het bakpapier. | |
6. Zet 20 minuten in de oven. | |
7. Smelt de chocolade au bain-marie. | |
8. Wanneer de kokosmakronen afgekoeld zijn, verdeel je de chocolade er overheen. | |
💡 TIP! Doe de gesmolten chocolade in een boterhamzakje. Knip vervolgens een klein puntje van het zakje af. Zo kun je mooie lijnen chocolade over de koksmakronen heen trekken. |
Reactie plaatsen
Reacties