![](https://primary.jwwb.nl/public/i/u/d/temp-ydakpfkbfszhgcernllu/xabll7/P1010181-2.jpg?enable-io=true&enable=upscale&crop=1919%2C1280%2Cx1%2Cy0%2Csafe&width=655&height=437)
Benodigdheden | |
---|---|
Oven | |
Muffinvormpjes | |
Steelpan | |
Mixer | |
Spuitzak |
Bereidingstijd: 30 minuten
(+ 20 minuten oventijd
en
+ 30 minuten wachttijd)
12 cupcakes
Ingrediënten | |
---|---|
375 gr ongezouten roomboter | |
125 gr kristalsuiker | |
8 gr vanillesuiker | |
2 eieren | |
125 gr zelfrijzend bakmeel | |
250 ml halfvolle melk | |
45 gr bloem | |
40 ml Flügel | |
200 gr poedersuiker |
Bereidingswijze | |
---|---|
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. | |
2. Klop 125 gr boter met de suiker en vanillesuiker luchtig. Vervolgens voeg je één voor één de eieren toe. | |
3. Spatel het zelfrijzend bakmeel door het beslag. Voeg vervolgens 3 el melk toe. | |
4. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes. Bak 15-20 minuten in de oven. | |
5. Zeef de bloem. Verwarm dit samen met 200 ml melk en de Flügel in een steelpan. Zorg ervoor dat er geen klontjes in komen te zitten. Blijf tussendoor roeren. | |
6. Wanneer het mengsel een stevige structuur heeft, haal je de pan van het vuur af. | |
7. Laat het mengsel op kamertemperatuur komen. | |
8. Klop ondertussen met een mixer 250 gr boter met de poedersuiker, totdat er een luchtig beslag ontstaat. | |
9. Voeg de Flügelroom toe aan het luchtige beslag en klop luchtig met een mixer. | |
10. Zet de botercrème minimaal 30 minuten in de koelkast. | |
11. Doe de botercrème in een spuitzak. Verdeel hiermee de crème over de cupcakes. |
Reactie plaatsen
Reacties