Flügel cupcakes

Benodigdheden
Oven
Muffinvormpjes
Steelpan
Mixer
Spuitzak

Bereidingstijd: 30 minuten
(+ 20 minuten oventijd
en
+ 30 minuten wachttijd)
12 cupcakes


Ingrediënten
375 gr ongezouten roomboter
125 gr kristalsuiker
8 gr vanillesuiker
2 eieren
125 gr zelfrijzend bakmeel
250 ml halfvolle melk
45 gr bloem
40 ml Flügel
200 gr poedersuiker
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Klop 125 gr boter met de suiker en vanillesuiker luchtig. Vervolgens voeg je één voor één de eieren toe.
3. Spatel het zelfrijzend bakmeel door het beslag. Voeg vervolgens 3 el melk toe.
4. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes. Bak 15-20 minuten in de oven.
5. Zeef de bloem. Verwarm dit samen met 200 ml melk en de Flügel in een steelpan. Zorg ervoor dat er geen klontjes in komen te zitten. Blijf tussendoor roeren.
6. Wanneer het mengsel een stevige structuur heeft, haal je de pan van het vuur af.
7. Laat het mengsel op kamertemperatuur komen.
8. Klop ondertussen met een mixer 250 gr boter met de poedersuiker, totdat er een luchtig beslag ontstaat.
9. Voeg de Flügelroom toe aan het luchtige beslag en klop luchtig met een mixer.
10. Zet de botercrème minimaal 30 minuten in de koelkast.
11. Doe de botercrème in een spuitzak. Verdeel hiermee de crème over de cupcakes.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.