![](https://primary.jwwb.nl/public/i/u/d/temp-ydakpfkbfszhgcernllu/image-69.png)
Benodigdheden | |
---|---|
Oven | |
Springvorm | |
Mixer |
Bereidingstijd: 20 minuten
(+ 30 minuten oventijd)
10 cakes
Ingrediënten | |
---|---|
250 ml karnemelk | |
15 gr cacaopoeder | |
2 tl rode kleurstof | |
300 gr suiker | |
375 gr boter | |
3 tl vanille extract | |
1/2 tl zout | |
3 eieren | |
300 gr bloem | |
2 tl witte wijnazijn | |
1 tl bakpoeder | |
300 gr roomkaas | |
150 gr poedersuiker |
Bereidingswijze | |
---|---|
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. | |
2. Vet de springvorm in met boter en leg op de bodem een bakpapiertje. Je kunt de cake in 3 keer afbakken of 3 verschillende springvormen gebruiken. | |
3. Meng de karnemelk met de cacao en rode kleurstof. | |
4. Mix in een andere kom de suiker, 200 gr boter, 1 tl vanille-extract en het zout. Mix dit tot een luchtig geheel. Voeg vervolgens 1 voor 1 de eieren toe. Vervolgens meng je de helft van de karnemelk en de helft van het bloem toe. Meng het geheel goed. Herhaal deze handeling met de overige karnemelk en bloem. | |
5. Voeg de witte wijnazijn en bakpoeder toe aan het beslag. Verdeel het beslag in drieën over de springvormen. Bak de cake 25-30 minuten af in de oven. | |
6. Voor de roomlaag mix je de roomkaas met 175 gr boter, 150 gr poedersuiker en 2 tl vanille extract. Klop tot een gladde crème. | |
7. Wanneer de cakes zijn afgekoeld ga je door middel van het steekvorm hartjes maken. Herhaal dit totdat de cake op is. | |
8. Besmeer alle hartjes met de roomkaas-crème. Maak vervolgens een toren van 3 stuks. De cakejes maak je af met decoratie naar keuze. |
Reactie plaatsen
Reacties