Red velvet cake

Benodigdheden
Oven
Springvorm
Mixer

Bereidingstijd: 20 minuten
(+ 30 minuten oventijd)
10 cakes


Ingrediënten
250 ml karnemelk
15 gr cacaopoeder
2 tl rode kleurstof
300 gr suiker
375 gr boter
3 tl vanille extract
1/2 tl zout
3 eieren
300 gr bloem
2 tl witte wijnazijn
1 tl bakpoeder
300 gr roomkaas
150 gr poedersuiker
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Vet de springvorm in met boter en leg op de bodem een bakpapiertje. Je kunt de cake in 3 keer afbakken of 3 verschillende springvormen gebruiken.
3. Meng de karnemelk met de cacao en rode kleurstof.
4. Mix in een andere kom de suiker, 200 gr boter, 1 tl vanille-extract en het zout. Mix dit tot een luchtig geheel. Voeg vervolgens 1 voor 1 de eieren toe. Vervolgens meng je de helft van de karnemelk en de helft van het bloem toe. Meng het geheel goed. Herhaal deze handeling met de overige karnemelk en bloem.
5. Voeg de witte wijnazijn en bakpoeder toe aan het beslag. Verdeel het beslag in drieën over de springvormen. Bak de cake 25-30 minuten af in de oven.
6. Voor de roomlaag mix je de roomkaas met 175 gr boter, 150 gr poedersuiker en 2 tl vanille extract. Klop tot een gladde crème.
7. Wanneer de cakes zijn afgekoeld ga je door middel van het steekvorm hartjes maken. Herhaal dit totdat de cake op is.
8. Besmeer alle hartjes met de roomkaas-crème. Maak vervolgens een toren van 3 stuks. De cakejes maak je af met decoratie naar keuze.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.