Paascake

Benodigdheden
Oven
Steelpan
Mixer
Zeef
Cakeblik

Bereidingstijd: 20 minuten
(+ 60 minuten oventijd)
1 cake


Ingrediënten
250 gr bitterkoekjes
200 ml Licor 43
250 gr boter
250 gr witte basterdsuiker
5 eieren
250 gr zelfrijzend bakmeel
150 gr pure chocolade
4 el advocaat
Paaschocolaatjes
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
2. Leg de bitterkoekjes in een schaal. Giet hier de Licor 43 overheen en laat intrekken.
3. Smelt de boter in een steelpan. Mix de gesmolten boter met de suiker. Voeg vervolgens één voor één de eieren toe. Zeef als laatste het zelfrijzend bakmeel en spatel deze er luchtig door. Doe dit ook met de bitterkoekjes (inclusief likeur),
4. Hak de chocolade fijn en voeg deze ook toe aan het beslag. Spatel het geheel door.
5. Doe een bakpapiertje in een cakeblik. Stort hier vervolgens het beslag op. Bak de cake 30 minuten in de oven, afgedekt met aluminiumfolie. Verwijder vervolgens de folie en bak nogmaals 30 minuten.
6. Laat de cake volledig afkoelen.
7. Giet de advocaat over de cake. Maak vervolgens af met diverse paaschocolaatjes.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.