![](https://primary.jwwb.nl/public/i/u/d/temp-ydakpfkbfszhgcernllu/h75i19/p1020326jpg.jpg?enable-io=true&enable=upscale&crop=1919%2C1280%2Cx1%2Cy0%2Csafe&width=655&height=437)
Benodigdheden | |
---|---|
Oven | |
Steelpan | |
Mixer | |
Zeef | |
Cakeblik |
Bereidingstijd: 20 minuten
(+ 60 minuten oventijd)
1 cake
Ingrediënten | |
---|---|
250 gr bitterkoekjes | |
200 ml Licor 43 | |
250 gr boter | |
250 gr witte basterdsuiker | |
5 eieren | |
250 gr zelfrijzend bakmeel | |
150 gr pure chocolade | |
4 el advocaat | |
Paaschocolaatjes |
Bereidingswijze | |
---|---|
1. Verwarm de oven voor op 175 graden. | |
2. Leg de bitterkoekjes in een schaal. Giet hier de Licor 43 overheen en laat intrekken. | |
3. Smelt de boter in een steelpan. Mix de gesmolten boter met de suiker. Voeg vervolgens één voor één de eieren toe. Zeef als laatste het zelfrijzend bakmeel en spatel deze er luchtig door. Doe dit ook met de bitterkoekjes (inclusief likeur), | |
4. Hak de chocolade fijn en voeg deze ook toe aan het beslag. Spatel het geheel door. | |
5. Doe een bakpapiertje in een cakeblik. Stort hier vervolgens het beslag op. Bak de cake 30 minuten in de oven, afgedekt met aluminiumfolie. Verwijder vervolgens de folie en bak nogmaals 30 minuten. | |
6. Laat de cake volledig afkoelen. | |
7. Giet de advocaat over de cake. Maak vervolgens af met diverse paaschocolaatjes. |
Reactie plaatsen
Reacties