Bruschetta garnaal

Benodigdheden
Oven
Koekenpan

Bereidingstijd: 20 minuten

(+ 8 minuten oventijd)

12 stuks


Ingrediënten
1 stokbrood (afgebakken)
8 el olijfolie
24 stuks garnalen
3 tenen knoflook
3 el mayonaise
3 el chilisaus
1/2 tl sambal
1/2 tl paprikapoeder
1/2 tl citroensap
6 dunne plakken komkommer
25 gr sla
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Maak een mengsel van 4 el olijfolie, peper en zout.
3. Snijd het stokbrood in schuine plakken en leg deze op een ovenrooster zonder bakpapier.
4. Smeer één kant in met de olijfolie en zet 8 minuten in de oven.
5. Meng de garnalen met 4 el olijfolie en 2 tenen knoflook. Zet opzij.
6. Maak een saus door de mayonaise, chilisaus, sambal, paprikapoeder en citroensap met elkaar te mengen.
7. Wok de garnalen kort in een koekenpan.
8. Snijd de plakken komkommer door midden.
8. Wanneer de plakken stokbrood afgekoeld zijn, strijk je met een teen knoflook over het stokbrood heen.
9. Besmeer de stokbroodjes met de mayonaise.
10. Maak het broodje af met de sla, komkommer en de garnalen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.