Benodigdheden | |
---|---|
Oven | |
Koekenpan |
Bereidingstijd: 20 minuten
(+ 8 minuten oventijd)
12 stuks
Ingrediënten | |
---|---|
1 stokbrood (afgebakken) | |
8 el olijfolie | |
24 stuks garnalen | |
3 tenen knoflook | |
3 el mayonaise | |
3 el chilisaus | |
1/2 tl sambal | |
1/2 tl paprikapoeder | |
1/2 tl citroensap | |
6 dunne plakken komkommer | |
25 gr sla |
Bereidingswijze | |
---|---|
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. | |
2. Maak een mengsel van 4 el olijfolie, peper en zout. | |
3. Snijd het stokbrood in schuine plakken en leg deze op een ovenrooster zonder bakpapier. | |
4. Smeer één kant in met de olijfolie en zet 8 minuten in de oven. | |
5. Meng de garnalen met 4 el olijfolie en 2 tenen knoflook. Zet opzij. | |
6. Maak een saus door de mayonaise, chilisaus, sambal, paprikapoeder en citroensap met elkaar te mengen. | |
7. Wok de garnalen kort in een koekenpan. | |
8. Snijd de plakken komkommer door midden. | |
8. Wanneer de plakken stokbrood afgekoeld zijn, strijk je met een teen knoflook over het stokbrood heen. | |
9. Besmeer de stokbroodjes met de mayonaise. | |
10. Maak het broodje af met de sla, komkommer en de garnalen. |
Reactie plaatsen
Reacties