Benodigdheden | |
---|---|
Oven | |
Ovenschaal |
Bereidingstijd: 15 minuten
(+ 25-30 minuten oventijd)
12 stuks
Ingrediënten | |
---|---|
1 stokbrood (afgebakken) | |
4 el olijfolie | |
500 gr cherrytomaat | |
1 el olijfolie | |
1 tl Italiaanse kruiden | |
1 teen knoflook | |
150 gr ricotta | |
10 gr verse basilicum | |
20 gr parmezaanse kaas | |
Peper en zout |
Bereidingswijze | |
---|---|
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. | |
2. Maak een mengsel van de olijfolie, peper en zout. | |
3. Snijd het stokbrood in schuine plakken en leg deze op een ovenrooster zonder bakpapier. | |
4. Smeer één kant in met de olijfolie en plaats 8 minuten in de oven. | |
5. Doe de cherrytomaatjes in een ovenschaal. Besprenkel met de olijfolie en Italiaanse kruiden. Breng op smaak met peper en zout. Zet de ovenschaal 15-20 minuten in de oven. | |
6. Wanneer de plakken stokbrood afgekoeld zijn, strijk je met een teen knoflook over de plakken heen. | |
7. Besmeer de stokbroodjes met de ricotta. Verdeel vervolgens de gepofte tomaatjes erover. Maak af met verse basilicum en parmezaanse kaas. |
Reactie plaatsen
Reacties