PLAATPIZZA BRIE EN UIENCOMPOTE


Wat heb je nodig voor 1 pizza?
5 sjalotjes
2 tenen knoflook
100 gr uitgebakken spekjes
250 ml rode wijn
3 el balsamico
200 gr brie
200 gr witlof
1 rol vers pizzadeeg
50 gr walnoten
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn. Wok deze ongeveer 5 minuten in de pan. Bak vervolgens de spekjes voor 3 minuten mee.
3. Voeg de rode wijn en balsamico toe. Zet het vuur laag en laat rustig sudderen. Na 15-20 minuten is de compote klaar.
4. Snijd de brie in plakken en haal de blaadjes van de witlof af.
5. Verdeel de plakken brie, uiencompote en witlof over de pizza. Bak de pizze in 15 tot 20 minuten af, totdat de brie gemsolten is.
6. Maak de pizza af met fijngehakte walnoten.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.