Benodigdheden | |
---|---|
Oven | |
Koekenpan |
Bereidingstijd: 15 minuten
(+ 70 minuten oventijd)
1 schaal
Ingrediënten | |
---|---|
175 gr kippendij | |
1/2 ui | |
1 teen knoflook | |
1/4 rode paprika | |
1/4 rode peper | |
3 el ketchup | |
3 el BBQ-saus | |
150 gr tortillachips | |
20 gr geraspte kaas |
Bereidingswijze | |
---|---|
1. Verwarm de oven voor op 160 graden. | |
2. Breng de kippendij op smaak met peper en zout. | |
3. Snipper de ui en snijd de knoflook, rode peper en paprika fijn. | |
4. Braad de kip aan in boter op middelhoog vuur in een braadpan, totdat deze goudbruin van kleur is. De kip hoeft nog niet gaar te zijn. | |
5. Voeg de gesneden groenten toe en bak deze kort mee. | |
6. Maak een saus van de ketchup en de BBQ-saus door deze met elkaar te mengen. Voeg de saus vervolgens toe aan de kip. | |
7. Zet het vuur uit. Doe de deksel op de braadpan en zet deze 60 minuten in de oven. | |
8. Haal de braadpan uit de oven en pluk de kip uit elkaar. Tip: gebruik hiervoor een mixer. | |
9. Verwarm de oven nu voor op 200 graden. | |
10. Doe de tortillachips in een ovenschaal en verdeel de pulled chicken erover. | |
12. Maak de nacho's af met geraspte kaas. | |
13. Zet 8-10 minuten in de oven, totdat de kaas gesmolten is. | |
💡 TIP! Maak de nacho's af met crème fraîche en bosui. |
Reactie plaatsen
Reacties