Benodigdheden | |
---|---|
Oven | |
Frituurpan | |
Koekenpan |
Bereidingstijd: 20 minuten
(+ 15 minuten oventijd)
1 plaattaart
Ingrediënten | |
---|---|
2 tenen knoflook | |
100 gr crème fraîche | |
1 verse pizzabodem | |
1 ui | |
450 gr shoarma | |
200 gr friet | |
50 gr geraspte kaas | |
50 gr cherrytomaat | |
1/4 komkommer | |
20 gr ijsbergsla | |
Peper en zout |
Bereidingswijze | |
---|---|
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. | |
2. Snijd de knoflook fijn. Meng deze met de crème fraîche. Breng op smaak met peper en zout. | |
3. Besmeer de pizzabodem met de crème fraîche. Zet 10 minuten in de oven. | |
4. Snipper de ui. Bak deze samen met de shoarma in een koekenpan. Zeef het geheel, zodat het vet verdwijnt. | |
5. Frituur de frieten gaar. | |
6. Haal de pizzabodem uit de oven. Leg hier de gebakken friet op en vervolgens de shoarma. Maak de plaattaart af met de geraspte kaas. Zet dit 5 minuten terug in de oven. | |
7. Snijd de cherrytomaat in vieren en de komkommer in kleine stukjes. | |
8. Verdeel de cherrytomaat, komkommer en ijsbergsla over de plaattaart. | |
9. Maak eventueel af met knoflooksaus. |
Reactie plaatsen
Reacties